Tarta Bolognese

de BuburuzaBubu in Mancaruri cu carne, 19 Iun 2012 | 7337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 faina
  • 3 oua
  • 150 gr unt
  • 3- linguri de apa rece
  • 1 ceapa
  • 100 gr morcovi
  • 150 gr praz
  • 400 gr carne tocata ,porc& vita
  • 350 ml suc de rosii
  • 2 fire patrunjel
  • 1 fir de cimbru plus 1 oregano
  • 100 ml lapte
  • 100 gr branza de oaie
  • 50 gr cascaval ras
  • sare,piper si un praf de nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Bolognese:

Prima data preparam sucul de rosii: punem intr-un bol sucul de rosii, tocam marunt patrunjel, cimbru si oregano si adaugam peste suc, condimentam cu sare si piper. Mixam cu un mixer vertical pentru 1 minut.

Tocam marunt ceapa, morcovii si prazul rondele. Intr-o tigaie cu peretii inalti punem 2 linguri de ulei si prajim carnea pentru 4 minute, adaugam ceapa si morcovii, se mai caleste inca 2-3 minute. Adaugam sucul de rosii si prazul, se lasa la fiert (foc mediu) pentru 5 minute.

Condimentam cu sare si piper si se lasa la racit.

Intre timp framantam aluatul din: faina, un ou, un praf de sare, apa si unt. Facem o bila din aluat si o invelim in folie alimentara, o tinem in frigider 30 minute.

Se unge o forma de tort detasabila( 26 cm) cu unt si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt. Aluatul se roleaza pe blatul de lucru unde am pus putina faina. Se îmbraca forma cu foaia de aluat si se înteapa cu o furculita din loc in loc. Restul de oua se bat bine cu un praf de sare si muscat, adaugam laptele si amestecam bine.

Intr-un castron pasam branza de oaie cu o furculita si o punem in tigaie peste carne. Punem compozitia din tigaie in forma si adaugam masa de lapte. Presaram cu cascaval si bagam tarta in cuptorul incalzit la 200 C pentru 30-40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei pane cu piure si sos rosu